Tänk på följande när du namnger insamlingen

Tänk på följande när du namnger insamlingen

Radiohjälpen som står bakom insamlingen ber alla att tänka på att inte använda den digitala bössan som en plattform för att sprida sina egna budskap eller driva kampanjer som inte har med Världens Barn att göra. Sveriges Radio, SVT, UR och Radiohjälpens verksamheter är oberoende från politiska intressen och vi tillåter därför inte att man bedriver kampanjer kring en viss sakfråga på våra plattformar. Det är inte tillåtet att starta en bössa som innehåller följande: svordomar och obscena ord, pornografiskt innehåll, främlingsfientliga och/eller sexistiska yttranden. Det är inte heller tillåtet med namn på bössor som innehåller hot, trakasserier, uppvigling, personliga påhopp, förtal, skvaller eller lögner. Ett namn på en bössa får aldrig syfta till att främja användning av droger eller alkohol Man får inte heller låtsas vara någon annan än den man är, t.ex. genom att använda någon annan persons eller företags namn. Vi förbehåller oss rätten att be den som startat en bössa som strider mot våra regler att ändra namn på den eller så kommer bössan att tas bort. I det sistnämnda fallet så tillfaller redan insamlade medel Radiohjälpens insamling för Världens Barn.
Det här fältet modereras utifrån lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (BBS-lagen). Den som väljer att döpa sin insamling till något som är i strid mot gällande lag kan bli personligen ansvarig för detta.
Regler och Villkor

Bondebössan

Senaste bidragen: 100:- 500:- 1000:-

Bondebössan

Hej! Elin Bergström heter jag och är köttbonde på Nysäter Lantbruk. Lång historia kort: Bonden for till Zambia, mötte afrikanska lantbrukare, föräldrar, biståndsarbetare och framför allt barn. Kom hem ganska förvirrad. Vad är meningen med allt? Med alla orättvisor? Vad kan man göra? Hur ska man leva egentligen? Jag antar att man får göra det bästa med det man har. Leva varsamt. Älska djupt och jobba hårt. Dansa som en galning och sova som en katt. Eller vad vet jag? Vad jag vet är i alla fall att det finns många som behöver hjälp och stöd. För att ta klivet ut ur fattigdom och få möjligheter att bygga en bra framtid. Många, väldigt många av dem är barn. Jag vet också att det går att göra skillnad ute i världen. För jag har sett det med egna ögon. Om man vill och kan vara med och bidra så är det underbart tycker jag. Den här insamlingsbössan heter Bondebössan. För att svenskt lantbruk står för stabilitet, medkänsla och sunt förnuft. Välkommen att sänka en slant!